Az új név – Küldetés – megszületése után, belevágtunk a logótervezésbe.

Közösen arra jutottunk, hogy a Küldetés névhez szeretnénk egy logót, a név maradjon „csak” felirat. Szóljon minél szélesebb körnek, hiszen a pedagógusok kora igen széles skálán mozog. Jelenjen meg benne olyan motívum, jelkép – akár nonfiguratívan –, amelyből akkor is érthető, hogy egy ‘keresztény’ és ‘pedagógus’ szervezetről van szó, ha csak a logó és a Küldetés név látható.Több kör után megszületett a végeredmény:

Kompakt, egyszerű, türkizes színvilág, jól olvasható betűtípus. A Küldetés ‘t’ betűje egyértelműen, ugyanakkor nem tolakódan jelzi közösségünk keresztény identitását. A könyvlapok utalnak az iskolára, az ott megszerezhető tudásra. A felette, és egyben középen elhelyezkedő kezek jelölik a pedagógusokat, és azt, hogy tevékenységünk középpontjában a pedagógusok helyzetének jobbítása, és a pedagóguspálya vonzóvá tétele szerepel. Legfelül egy stilizált gyermek látható, az ő lelki, szellemi és testi fejlődésének támogatása a pedagógushivatás lényege, és ezt a fejlődést segítjük közvetett módon azzal, hogy a pedagógusok élet- és munkakörülményeit igyekszünk jobbá tenni.

A kinyúló, ívelt könyvlapokra szárnyakként is tekinthetünk. Szárnyakat adni a ránk bízott gyerekeknek, szárnyakat adni a pedagógusoknak, hogy kiteljesedhessenek ezen a pályán, és szárnyakat adni a nehézségeken való felülemelkedéshez. 

Ez a Küldetésünk!